Introductie Cornelis Nap

Cornelis Nap (1891-1972)
Cornelis Nap (1891-1972)

Dit document beschrijft de geschiedenis van Cornelis Nap, geboren op woensdag 26 augustus 1891 in Driehuizen. Cornelis is mijn grootvader van vaders kant. Ik heb mijn Opa gekend als een vriendelijke man die altijd wat voor zijn kleinkinderen meenam, spekjes ! Hij schreef ook regelmatig brieven naar zijn kinderen, een paar daarvan heb ik nog. Hij kwam, denk ik, uit een klein gezin, hij was het derde en laatste kind van zijn ouders en hun eerste zoon. Hij had twee oudere zusjes, Guurtje en Neeltje. Neeltje is op zevenjarige leeftijd overleden nog voordat Cornelis geboren is. Guurtje was elf jaar ouder en is later getrouwd met Klaas Olij. Guurtje is jong overleden, op haar vijfendertigste in Alkmaar. Ze heeft denk ik twee kinderen gekregen, Arend en Pieterje. Over Arend is weinig te vinden, Pietertje heeft een aantal vermeldingen bij inschrijvingen. Volgens 1 bron is ze zelfs later getrouwd met Jacob Bierens en pas in 2001 in Bergen overleden. Of dat allemaal klopt weet ik (nog) niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *